- Anul 2008
Începând cu luna septembrie 2008 șef de catedră a fost ales Vitalie Ojovanu. Doctor habilitat în filosofie, conferențiar universitar, expert al UNESCO în Etica ştiinţei şi Bioetică, membru al Comitetului Naţional de Etică pentru Studiul Clinice. Cercetările sale științifice (mai mult de 150 publicaţii, inclusiv şi peste hotare) abordează subiecte ce ţin de axiologie medicală, bioetică, morală, teologie, teorie şi filosofie a medicinii, filosofie socială, antropologie medicală ş.a. A continuat original elaborarea și fundamentarea unui nou domeniu al filosofiei şi ştiinţei contemporane – axiologia medicală, ce a constituit subiectul tezei sale de doctor habilitat în filosofie.
- Anul 1987
Din noiembrie 1987 și până în august 2008 în postul de șef de catedră s-a aflat Teodor N. Țîrdea. Eminent al învățământului public din Republica Moldova, fondatorul Centrului Național de Bioetică din Republica Moldova, membru–corespondent al Academiei de Cosmonautică „K. E. Ţialkovski”, din Moscova (1991), doctor habilitat în filosofie (1992), profesor universitar (1992), academician al Academiei de Informatică a Ucrainei (1992), academician al Academiei Internaţionale de Informatizare de pe lângă ONU (1996), academician al Academiei Internaţionale de Noosferă (Dezvoltare Durabilă) (or. Moscova, Paris etc.) (1998), iar din 2016 academician al Academiei Proceselor globale (or. Moscova, F.R.). Autor și coautor a circa 400 de publicații științifice dintre care 40 de monografii, manuale, dicţionare, suporturi de curs și compendii, redactor responsabil și membru al colegiului de redacție la 30 de reviste, culegeri și materiale științifice naționale și internaționale. Doar în ultimele două decenii a publicat nu mai puțin de 250 de lucrări științifice, dintre care zeci de monografii, cursuri și compendii apărute la editurile din țară și peste hotare. În acestea a înaintat și argumentat valoroase concepții și paradigme originale în filosofia contemporană, cum ar fi: filosofia informației sociale, informatizarea, cunoaşterea, dirijarea socială, informatizarea şi computerizarea sferei medicale, sinergetica, sociocognitologie şi noosferologie, filosofia supraviețuirii, memoria socială, intelectul social, cercetări în bioetică, bioetica socială, bioetica globală, toleranța bioetică, instrumentare metodologice în procesul de bioetizare și nooetizare a societății contemporane.
- Anul 1986
Perioada dintre septembrie 1986 și noiembrie 1987 funcția de șef de catedră a fost exercitată interimar de Petru Berlinschi doctor în filosofie, conferențiar universitar. Interesele sale de cercetare cuprinde filosofia medicinei, etica și bioetica.
- Anul 1971
Între anii 1971-1986 catedra a fost condusă de Alexei Șceglov (1905-1996), Om emerit în știință din Republica Moldova, doctor habilitat în filosofie, profesor universitar. Preocuparea sa științifică era axată pe subiecte ale istoriei filosofiei marxiste.
- Anul 1957
A fost fondată Catedra Filosofie, iar din 1999 Filosofie și Bioetică.
- Anul 1957
De la întemeierea ei până în anul 1971 în fruntea catedrei s-a aflat Vera Smelîh (1909-2000), Om emerit în știință din Republica Moldova, doctor în filosofie, docent. A fost autor a diferitelor studii consacrate istoriei gândirii filosofice naționale. Până la instituirea noului șef de catedră, postul de șef-interimar a fost îndeplinită timp de un an de docentul V.A.Toncovidov.